Zuid India op z'n best...
  • Bestemming Indië
  • Thema Strand
  • Budget 1000 - 2500€

Ontdek de verscheidenheid van de twee zuidelijke deelstaten, Tamil Nadu en Kerala. 16-daagse rondreis op individuele basis met overnachting in charme hotelsDag 1 : BRUSSEL – CHENNAI
Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel naar Chennai.

Dag 2 : CHENNAI
Aankomst in Chennai, formaliteiten, onthaal en transfer het Trident hotel. Overnachting.

Dag 3 : CHENNAI – MAHABALIPURAM
Stadsrondrit : Chennai is de hoofdstad van de staat Tamil Nadu en met zes miljoen inwoners, de vierde stad van India, na Delhi Mumbai en Calcutta. In de namiddag, rit naar Mahabalipuram. Overnachting in het Radisson Blu Temple Bay hotel.

Dag 4 : MAHABALIPURAM
Mahabalipuram. Dit ontspannen havenplaatsje aan de Golf van Bengalen heeft mooie stranden, bijzondere tempels vlak aan zee en het beroemde 25m lange en hoge reliëf, Arjoena’s boetedoening.  Een begeleide fietstocht brengt ons tevens bij de Jalasayana tempel (7de eeuw), gelegen op het strand. Bijzonder is ook de grote ronde rots op een rotsformatie beter bekend als Krishna Mandapa (oftewel Krishna's boterbal). Vrije namiddag. 

Dag 05 : MAHABALIPURAM – KANCHIPURAM - MAHABALIPURAM
Volledige dag excursie naar Kanchipuram, één van de 7 heilige hindoe steden en tevens één van de oudste in India. Je kan er schitterende tempels uit de 6e en 7e eeuw bezichtigen, waaronder de 185 meter hoge Ekambareswara. Kanchipuram wordt de ‘gouden stad met 1000 tempels’ genoemd.  

Dag 6 :  MAHABALIPURA - PONDICHERRY
Van Mahabalipuram reizen we zuidwaarts naar de voormalige Franse kolonie Pondicherry. De brede boulevard, de agenten met de Franse ‘kepi’s’ en de vele eethuisjes doen hier denken aan een plaatsje aan de Rivièra.  In de namiddag bent u vrij om de sfeer van dit unieke plaatsje zelf te gaan proeven. De laatste jaren is Pondicherry vooral bekend geworden vanwege de Aurobindo Ashram, een meditatiecentrum dat door veel westerlingen bezocht wordt.  Overnachting Le Dupleix Pondicherry. 

Dag 7 : PONDICHERRY - TANJORE
Via de dorpjes Chidambaram en Dharasuram rijden we door een mooie landelijke route naar Thanjavur.  We bezoeken Chidambaram met de enorme Nataraja tempel. In de late namiddag komen we aan in Tanjore. 
Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore, ligt in een vruchtbaar gebied mede dankzij de Kauvery-rivier die er doorheen stroomt. Deze rivier wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges.  De 10e-eeuwse Brihadishvaratempel  is de belangrijkste Shivatempel van de stad.  De top van de tempel wordt gevormd door een blok steen van ongeveer 80 ton. In het centrum van de stad kun je het museum met een bijzondere collectie bronzen bezoeken (Nayaka-dynastie).  

Dag 8 : TANJORE – TRICHY - MADURAI
Vanuit Thanjavur is het een korte rit naar Trichy. De skyline van deze stad wordt gedomineerd door het ‘Rock Fort’ gebouwd op een 83m hoge ‘heilige’ rots van 3800 miljoen jaar oud, waarschijnlijk de oudste ter wereld. Nadien verder naar Madurai, de oudste stad van Zuid-India.  Het is er levendig en druk met de grote bazaar, winkels, straatkraampjes en heiligdommen. Overnachting in het Taj Gateway hotel.

Dag 9 : MADURAI
Halve dag begeleid bezoek aan deze middeleeuwse stad.  In de avond woont u de ceremonie in de Shree Meenakshitempel bij, een onvergetelijke gebeurtenis! Overnachting.

Dag 10 : MADURAI – PERIYAR
Na een vroeg ontbijt, vertrek naar het Periyar National Park. We verlaten de deelstaat Tamil Nadu en reizen verder door de kleinere deelstaat Kerala. Het park is één van de mooiste wildparken van Zuid-India. We maken een boottochtje op het stuwmeer midden in het park. Overnachting in het Shalimar Spice Garden.

Dag 11 : PERIYAR – KUMARAKUM
Vanuit Periyar is het niet ver meer naar Kumarakum, gelegen aan de ‘backwaters’, een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten, afgewisseld door smalle, groene eilanden. De rijstvelden, palmen en kleine dorpjes bieden een onvergetelijke indruk van het Indiase plattelandsleven. U logeert er in het charmante Coconut Lagoon Resort.  Kumarakum is dé plaats om een traditionele Ayurveda-behandeling te ondergaan, een massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van kruidige oliën.

Dag 12 : KUMARAKUM -  HOUSEBOAT - KUMARAKUM
Dag excursie per houseboat, de beste manier voor een bezoek aan de “ Backwaters”.  Rust en relax terwijl de boot door de smalle exotische kanalen vaart. Een must voor de fotografen!  Lunch en tea-time aan boord. Het diner kan aan boord of in het hotel genomen worden.  

Dag 13 : HOUSEBOAT -  COCHIN
Vertrek naar Cochin. Vrije namiddag ter ontdekking van deze oude stad met nog vele sporen uit de Hollandse koloniale periode. Het oude havengedeelte met Fort Cochin, de karakteristieke Chinese visnetten, de oude synagoge en het Dutch Palace vormen de hoogtepunten van de stad. Verder zijn er vele antiekwinkeltjes waar je zeker wel een middag kan doorbrengen.  Overnachting in The Malabar House.

Dag 14 : COCHIN – ALLEPPEY
Vertrek naar Alleppey een charmant vissersdorp gelegen tussen de Arabische zee en het Vembanad Lake. Beroemd om de jaarlijkse roeiwedstrijden en centrum van Kerala’s kokosvezelindustrie.  Verblijf in A Beach Symphony, een eigenzinnig guesthouse gelegen op het strand.

Dag 15 : ALLEPPEY
Vrije dag aan het strand. 

Dag 15: ALLEPPEY – TRIVANDRUM/COCHIN – CHENNAI/MUMBAI - BRUSSEL
Rit naar Trivandrum of Cochin en retourvlucht via Chennai of Mumbai naar Brussel.

Dag 16 : BRUSSEL
Aankomst in Zaventem in de voormiddag.

Suggesties