Klassiek Andalusië
  • Bestemming Spanje
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

9 daagse rondreis met huurwagen in het prachtige Andalusië


In deze meest zuidelijke provincie van Spanje wemelt het van de tegenstellingen: u kunt er watersporten aan de Costa del Sol, skiën in de Sierra Nevada, sherry proeven in Jerez of vogels observeren in een van de vele natuurreservaten. Deze rondreis is de ideale formule voor wie in een minimum van tijd de hoogtepunten van Andalusië wil leren kennen, zoals de verrassende steden Sevilla, Córdoba en Granada. Naast het boeiende culturele aanbod, laat deze reis u kennismaken met het in zon badende indrukwekkende landschap, de traditionele feesten, zoals de 'Semana Santa' (Goede Week) en de 'Feria', en de hartelijke bevolking.

 

DAG 1 : Brussel - Málaga - Granada

U vliegt naar Málaga en rijdt met uw huurwagen naar Granada (± 160km), waar u 3 maal overnacht.

DAG 2-3 : Granada

Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan het Alhambra: het indrukwekkende Moorse paleis met de Generalife, het buitenverblijf met prachtige tuinen van de Nasriden-koningen. Reservatie aanbevolen! Verder: bezoek aan de koningsgraven in de kathedraal, de typische zigeunerwijk Albaicín en het bruisende centrum van Granada.

DAG 4 : Grandada - Córdoba

In de voormiddag kan u de levendige universiteitsstad Granada verder verkennen. Na de middag vertrekt u naar Córdoba, waar u 2 nachten logeert.

DAG 5 : Córdoba

Indrukwekkend in het charmante Córdoba zijn de Mezquita (grote moskee), de voormalige Joodse wijk, het Alcázar en het Palacio de Viana. Vooral 's avonds is het gezellig kuieren in de smalle witte straatjes…

DAG 6 : Córdoba-Sevilla

Via de NIV, met een halte in Écija, befaamd om zijn elf barokke torenspitsen, of Carmona, een typisch Romeins stadje, naar Sevilla, waar u 3 maal overnacht.

DAG 7-8 : Sevilla

Bezoek aan deze typisch Zuid-Spaanse stad, met o.a. de Giralda-toren en de kathedraal in de oude Santa Cruz-wijk, de Torre del Oro, de Capilla Real, het Casa de Pilatos, het Alcázar, de Plaza de España en het park van María Luisa.

DAG 9 : Sevilla-Brussel

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Sevilla en terugvlucht naar Brussel. U kan uw vakantie eventueel verlengen met een verblijf in een van de 'cortijos' of 'haciendas'.

 

 

 

10084CAR-000534

 

Suggesties