Isis Prestige
  • Bestemming
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

Deze tiendaagse rondreis door Egypte kreeg niet voor niets het etiket ‘Prestige’opgekleefd. Tijdens deze reis worden alle traditionele hoogtepunten van Egypte bezocht.


Dag 1 Brussel-Caïro

Heenvlucht naar Caïro. Onthaal en transfer naar uw hotel, aan de voet van de piramiden gelegen. Overnachting.


Dag 2 Gizeh-Memphis-Sakkarah

Bezoek aan de wereldberoemde piramiden van Cheops, Chefren en Mycerinos (inclusief een grafkamer) en de sfinx van Gizeh. Ook bezoek aan de albasten sfinx en de Ramseskolos te Memphis en aan de trappenpiramide van koning Djoser en de mastaba’s van zijn rijksgroten in de necropool van Sakkarah. Lunch inbegrepen. Avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 3 Caïro-Luxor

Bezoek aan Caïro: het Egyptisch museum, de citadel, de moskee van Mohamed Ali, rondrit door de Koptische wijk en de souks Khan El Khalili. Lunch inbegrepen. ’s Avonds binnenlandse vlucht van Caïro naar Luxor. Inscheping aan boord van het luxeschip voor de 7 nachten Nijlcruise. Avondmaal en overnachting aan boord te Luxor.


Dag 4 Luxor-Esna-Edfu

Na het ontbijt, bezoek aan de tempels van Luxor en Karnak. Middagmaal aan boord, gevolgd door een facultatieve koetsentocht door Luxor. In de namiddag eerste bezoek aan de necropolis van Thebe: de Vallei der Koningen en Koninginnen, de tempel van Hatsjepsoet te Deir El Bahari en de kolossen van Memnon. Terugkeer naar het schip en afvaart naar Edfu. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 5 Edfu-Kom Ombo-Aswan

Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Horus te Edfu. Afvaart naar Kom Ombo en lunch aan boord. Bezoek aan de dubbele tempel van Kom Ombo. Doorvaart naar Aswan voor avondmaal en overnachting.


Dag 6 Aswan

Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Philae, de stuwdammen van het Nassermeer en de onvoltooide obelisk. Na de lunch feloekatocht op de Nijl met bezoek aan de botanische tuinen van het Lord Kitchener eiland. In de namiddag facultatief bezoek aan het natuurreservaat en een Nubisch dorp. ’s Avonds facultatief klank- en lichtspel in Philae. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 7 Aswan-Kom Ombo-Edfu-Esna

In de vroege ochtend facultatieve uitstap naar Abu Simbel. Na de lunch afvaart naar Esna terwijl kunt genieten van de fauna en flora langs de oevers van de Nijl. Vrije namiddag aan boord. Avondmaal en overnachting in Esna.


Dag 8 Esna-Luxor

Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Esna en daarna afvaart van Esna naar Luxor. Na de lunch is een tweede bezoek aan de Westbank gepland met de Vallei der Nobelen, Vallei der Apen en Deir El Medina. Facultatief klank- en lichtspel te Karnak. Avondmaal en overnachting aan boord te Luxor.


Dag 9 Luxor

Na het ontbijt, vrije dag aan boord. Optioneel bezoek mogelijk aan Denderah en Abydos. Avondmaal en overnachting aan boord te Luxor.


Dag 10 Luxor-Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor. Terugvlucht van Luxor naar Brussel.

v.a. 1 425 €


10055ESC-000505-LICA1495

Suggesties