INDIA - BUDGETVRIENDELIJKE MAAR KONINKLIJKE ERVARING
  • Bestemming Indië
  • Thema Groepsreis
  • Budget 500 - 1000€

14-daagse groepsrondreis in internationaal gezelschap met Engelstalige begeleiding. Vertrek elke vrijdag vanuit Delhi. Combineerbaar met verlenging strandvakantie.


"India, een koninklijke ervaring" groepsreis en budgetvriendelijk
14 dagen / 13 nachten : Delhi - Agra - Jaipur - Pushkar - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Udaipur

Dag 01: DELHI
Aankomst te Delhi, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel. Rest van de dag is vrij. Overnachting in Delhi.

Dag 02: DELHI
Volledige dag bezoek aan de hoofdstad met o.a. het majestueuze rode Fort, Rajghat waar de vader van de natie Mahatma Gandhi werd gecremeerd, de Humayun's Tomb, de Qutb Minar, de Jama Masjid, de Rashtrapati Bhawan en de India Gate. Overnachting in Delhi.

Dag 03: DELHI - AGRA (205km/4 u.)
Vertrek naar Agra. Deze stad wordt geassocieerd met de Mughal-periode. Aankomst in het hotel en check-in. Nadien,bezoek aan het Agra Fort gebouwd in roze zandsteen, gebouwd door Akbar in 1574. Tegen valavond bezoek aan de prachtige Taj Mahal, het meest gefotografeerde monument ter wereld, in witte marmer gebouwd door Shah Jahan in de 17e eeuw als mausoleum voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Overnachting in Agra.

Dag 04: JAIPUR (235 kms / 5 hours)
Rit naar Jaipur met onderweg bezoek aan Fatehpur Sikri, een fascinerende spookstad gebouwd in de 16e eeuw door Akbar de Grote. Tegen de middag, aankomst in het hotel in Jaipur en check-in. ’s Avonds, bezoek aan een etnische dorp. Overnachting in Jaipur.

Dag 05: JAIPUR
Bezoek aan de “roze stad” met o.a. het Amber Fort, het complex bestaat uit verschillende paleizen, zalen, paviljoenen, tuinen en tempels. Verder bezoek aan het Stadspaleis, het observatorium Jantar Mantar en de Hawa Mahal of “Paleis der Winden”. Overnachting in Jaipur.

Dag 06: PUSHKAR (160 km/3u.)
Mooie rit naar Pushkar, de woonplaats van Lord Brahma.  Aankomst in het hotel en check-in.  ‘s Avonds bezoek aan de tempels en het meer. Overnachting in Pushkar.

Dag 07: BIKANER (255 km/5u.)
Vertrek vroeg in de ochtend naar Bikaner, het woestijn bastion van cultuur en kamelen. Aankomst in het hotel en check-in. Later bezoek aan het ongewone Junagarh Fort. ’s Avonds bezoek aan de National Camel Breeding Farm met een spectaculaire zonsondergang op de achtergrond. Overnachting in Bikaner.

Dag 08: JAISALMER (330 km/6u.)
‘s Morgens rit naar Jaisalmer, de stad van het Gouden Fort. Middeleeuwse charme, prachtige ingewikkeld uitgesneden havelies en oude Jain tempels kenmerken deze stad. Het rijke erfgoed en de authentieke cultuur bleven grotendeels onaangetast. Aankomst in het hotel en check-in. Overnachting in Jaisalmer.

Dag 09: JAISALMER
Halve dag bezoek aan het Gadisar meer, het Gouden Fort en de Patwon Ki Haveli.  In de late namiddag, bezoek aan de zandduinen van Sam Sand waar we een kamelentocht maken en genieten van een spectaculaire zonsondergang.  

Dag 10:  JODHPUR (275 km/5u.)
Vertrek naar Jodhpur.  Bezoek aan het imposante Mehrangarh Fort en de Jaswant Thada, de Koninklijke cenotaphs geboouwd in 1899 in wit marmer ter nagedachtenis van Maharadja Jaswant Singh. Overnachting in Jodhpur.

Dag 11:  JODHPUR 
Vrije voormiddag. In de namiddag, jeepsafari naar de Bishnoi dorpen. Ongetwijfeld zijn de Bishnoi (volgelingen van Guru Jamboji) de eerste milieubeschermers van de wereld. Zij aanbidden de prachtige antiloop als een reïncarnatie van Lord Krishna. Overnachting in Jodhpur.

Dag 12: UDAIPUR (250 km/5u.)
Vertrek naar Udaipur, stad van de meren.  Deze stad werd gesticht door Maharani Udai Singh van Mewar. Onderweg bezoek aan de beroemde Ranakpur Jain tempel. Aankomst in het hotel en check in. Overnachting in Udaipur.

Dag 13: UDAIPUR
Bezoek aan het City Palace, de Jagdish tempel, de tuinen van Sahelion-ki-bari en het prachtige Lake Pichola. Vrije namiddag. Overnachting in Udaipur.

VOORZIENE HOTELS :
Delhi:  Parkland Grand
Agra: Mansingh Palace
Jaipur: The Gold Palace & Resorts
Pushkar: The Pushkar Bagh
Bikaner:  Lallgarh Palace
Jaisalmer: Himmatgarh Palace
Jodhpur:  Marugarh
Udaipur: Rajputana Udaipur

Suggesties