iHola Bolivia!
  • Bestemming Bolivië
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 2500 - 4000€

Een veertiendaagse rondreis door het prachtige Bolivië. Tijdens deze reis maak je kennis met het contrastrijke land, prachtige steden, ongerepte natuur, ...


Op een landkaart ziet het eruit als het hart van Zuid-Amerika. Het is het meest "indiaanse" land gebleven met zijn diverse stammen: Aymara, Quechua, Guarani… Van de Andes tot het Amazonegebied biedt het een oneindige waaier aan landschappen, klimaten, flora, fauna en mensen: hoge bergketens met eeuwige sneeuw, de oneindige vlakten van de Altiplano, de savannes van Santa Cruz begroeid met palmbomen, het dichte Amazonewoud met grote modderige stromen, warme tropische valleien, fonkelende zoutmeren, hoogtemeren bevolkt door roze flamingo's, hoge bevroren puna's, de dorre streek van de Chaco, rio's en plassen van de Pantanal waar ontelbare watervogels leven en het Titicacameer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Bolivië is een land van contrasten met zijn lemen dorpjes, La Paz, de grote metropool, modern en indiaans tegelijk, met Sucre, de administratieve hoofdstad met haar ouderwetse koloniale charme, Potosí en zijn zilverberg die Europa rijk maakte en miljoenen Indianen de dood injoeg, het moderne Santa Cruz. Een land waar bij elk feest de levensvreugde tot uiting komt in een wervelend spektakel van muziek en kleuren.

DAG 1 : BRUSSEL – SAO PAULO – SANTA CRUZ DE LA SIERRA
Vertrek per vliegtuig naar Madrid en aansluitende vlucht naar Santa Cruz de la Sierra via Sao Paulo.

DAG 2 : SANTA CRUZ DE LA SIERRA
Aankomst te Santa Cruz de la Sierra, in het hart van de tropische pleinen van Oost Bolivia aan de voet van de Andes. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Stadsbezoek: Santa Cruz is een moderne maar zeer aangename stad met vele parken. Het centrum heeft heeft nog een zekere aantal koloniale gebouwen bewaard, o.a. de kathedraal. De typische markten zijn ook de moeite waarde, men vindt er al de tropische vruchten. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : SANTA CRUZ DE LA SIERRA (SAMAIPATA)
Ontbijt. Uitstap naar de eerste uitlopers van de Andes langs het natuurpark Amboro tot aan de site van Samaipata. Bezoek aan het archeologisch complex met stenen en rotsen die Incagraveringen vertonen. De betekenis ervan is nog altijd een raadsel. Terugkeer naar Santa Cruz aan het einde van de dag.. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : SANTA CRUZ – SUCRE
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sucre temidden van de tropische valleien. De stad, op 2.790 m hoogte, heeft een aangenaam klimaat heel jaar lang. Sucre is de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia en een prachtige koloniale stad met witte huizen met houten balkons. Stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa, overdekt met goud en juwelen. Daarna het Bolivar-park, de Plaza Anzures en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)
Ontbijt. Dagexcursie : ‘s morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt (ENKEL OP ZONDAG !)die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Typisch middagmaal. Bezoek aan een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : SUCRE (CAL ORKO) – POTOSI
Ontbijt. Uitstap naar Cal Orko, een van de meest belangrijkste sites ter wereld waar men sporen van dinosaurussen van 65 miljoenen jaar oud heeft ontdekt. Ze zijn zichtbaar op een rots van 1.000 m lang en 80 m hoogte. Bezoek van het klein museum. ‘s Namiddags vertrek per lijnbus, gereserveerde plaatsen, langs heel mooie landschappen van de Cordillera tot aan Potosi. Onthaal, transfer en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : POTOSI – UYUNI
‘s Morgens vertrek met een 4 X 4 in privé langs een prachtige weg naar Uyuni (. Wij rijden doorheen de Altiplano. Onderweg bezoek aan de mijn van Pulcamayo. Aankomst in de late namiddag.
Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting. in het hotel Luna Salada***

DAG 8 : UYUNI - POTOSI
Ontbijt. Vertrek naar het Zoutmeer, de «Gran Salar». Excursie naar enkele eilandjes en halte te Incahuasi, een eiland dat oprijst uit de enorme witte vlakte, beter bekend als «Isla del Pescado» Men ziet er een groot aantal enorme cactussen, zekere van 8 m hoogte. Lunchbox. ‘s Namiddags terugreis naar Potosi. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 9 : POTOSI – SUCRE
Ontbijt. Excursie naar Cerro Rico, de beroemde zilveren berg die gedurende meerdere eeuwen tijdens het koloniale tijdperk de rijkdom van Europa vormde, ten koste van een echte slachting van de Indianen. Momenteel zijn er nog slechts enkele privé-tinmijnen. Bezoek aan de stad met de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken. Vertrek per lijnbus naar Sucre. Onthaal, transfer en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 : SUCRE – LA PAZ
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar La Paz. Onthaal en transfer naar uw hotel. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 11 : LA PAZ
Ontbijt. Excursie naar de mysterieuze site van Tiwanaku met sporen van een antieke beschaving die 2.000 jaar geleden en lang voor de komst van de Inca’s over de hoogvlakte heerste; Uw ziet er de piramide van de Akapana, de esplanade van de Kalaasasaya, het reuzenstandbeeld van El Fraile en de monoliet Ponce met vreemde tekens, de beroemde Zonnepoort… Lunch box. Verder met het bezoek: de kolossale stenen van Puma Punku en het nieuw museum: El Museo Litico. Terugreis naar La Paz. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 12 : LA PAZ
Ontbijt. Stadsbezoek met de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, de uitkijkpost van Laikakota, de Indiaanse markten waaronder de beroemde heksenmarkt, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : LA PAZ – SAO PAULO – BRUSSEL
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid via Sao Paulo. Aansluitende vlucht naar Brussel.

DAG 14 : BRUSSEL

10082SAT-000532

Suggesties