Hongarije - Budapest
  • Bestemming Hongarije
  • Thema Spa-Wellness
  • Budget 1000 - 2500€

Budapest Een rijke cultuur, historische bezienswaardigheden, mooie parken, feeërieke bruggen, thermische baden en warmwaterbronnen, een lekkere keuken en bijzondere wijnen. Dat zijn de kenmerken van deze mooie levendige stad.


Boedapest is de grootste stad van Hongarije, met  zo’n 2 miljoen mensen. De Donau split de stad in tweeën, aan de ene kant Boeda aan de andere kant Pest.  De Pestkant heeft het imago meer trendy te zijn dan het historische deel Boeda. Je vindt er een interessante mix van moderne  luxe levensstijlen alsook de meer traditionele Oosterse levensstijl. Modernisering dringt door in alle facetten, zo ook in de architectuur, een mooi contrast met de prachtige historische bouwstijlen.  De beste periode voor een bezoek aan deze fascinerende stad is de herfst. Het is er droog, de temperatuur aangenaam, de drukte van de zomer voorbij.
   
Er is een ruime keuze aan hotel accommodatie in alle prijsklassen.

Wij kozen voor een verblijf in het funky Iberostar Grand Hotel Budpest*****.  Dit klasse hotel is zeer centraal, doch rustig op een mooi plein gelegen. De inrichting is gedurfd warm modern.  Heel interessant is echter de prijs!  Reken op zo’n 135.00 euro per kamer per nacht! Uitzonderlijk voordelig voor een hotel van deze categorie!
http://www.thegrandcollection.com/hotels/iberostar-grand-hotel-budapest/--52?locale=en-uk
     
enkele leuke restaurant tips:
Robinson Budapest (Hongaars, Italiaans)
http://www.robinsonrestaurant.hu

Gezellig en lekker tafelen in het groen en aan het water.
1146 Varosligeti to
Tel: 32 1 422 0222

KYOTO (Aziatisch)
http://www.kyotoetterem.hu

Klassevol en heerlijk Aziatisch tafelen
Szechenyi Istvan ter 7-8 (vlakbij het  Four Seasons Hotel)
1051 Budapest
Tel: 801-9862

MOMOTARO METELT
http://www.budapestagent.com/momotaro-metelt-budapest.html

Fantastisch authentiek chinees restaurant
Széchenyi u. 16
District 5, 1051 Budapest
tel: +36-1 269 3802

Wij vonden voor u Budapest, 4 dagen/3 nachten, verblijf in het Iberostar Grand Hotel Budapest, vluchten met Brussels Airlines aan 385.00 euro per persoon!
 

Suggesties