Charme in Lissabon
  • Bestemming Portugal
  • Thema Gastronomie
  • Budget tot 500€

Lissabon is melancholisch, authentiek en eigenzinning. Deze romantische stad biedt u schitterende historische gebouwen, gezellige smalle straatjes en prachtige fonteinen.


 Lissabon is melancholisch, authentiek en eigenzinning. Deze romantische stad, gelegen aan de rivier de Taag en gebouwd over zeven heuvels, biedt u schitterende historische gebouwen, gezellige smalle straatjes en prachtige fonteinen. Het aangename en zachte klimaat maakt het mogelijk dat Lissabon het hele jaar de moeite waard is om te bezoeken. Deze vrolijke stad was ooit de rijkste hoofdstad van Europa en één van de belangrijkste uitvalsbases voor de ontdekkingsreizigers. Kenmerkend voor de stad zijn de fraaie gevels van de gebouwen, versierd met azulejos, schitterend beschilderde keramische tegels uit de 16e eeuw.

Befaamd is ook de Portugese keuken;  proef de overheerlijke bacalhou, gezouten stokvis, neem een heerlijke Vinho Verde en sluit af met een aguardente of ginjinha in één van de talloze en gezellige cafés die Lissabon rijk is.

Enkele mooie adresjes:

CERVEJARIA TRINDADE (klassiek authentiek Portugees restaurant en biercafé)
Rua Nova da Trindade 20, Lisbon (00 351 21 342 3506)
www.cervejariatrindade.pt

O PITEU (excellent Portugees eethuis, buiten de toeristische paden, grillades en vis)
Largo de Graca 95, Lisbon (00 351 21 887 1067)

RAMIRO (zeer geliefd visrestaurant)
Avenida Almirante Reis 1G-H, Lisbon (00 351 21 885 1024)
www.cervejariaramiro.pt

TAVARES RICO (zeer gewaardeerd klassiek klasse-restaurant)
Rua da Misericòrdia 37, Lisbon (00 351 21 342 1112)
www.restaurantetavares.pt

PAP' AÇORDA (trendy restaurant in de Bairro Alto)
Rua de Atalaia 57, Lisbon (00 351 21 346 4811)
Bij een bezoek aan deze stad hoort natuurlijk een Fado-concert in één van de vele kleine restaurantjes in de wijken Bairro Alto en Alfama, waar je met stokoude gele trammetjes naar toe wordt gebracht. En wanneer je wilt genieten van het bruisende uitgaansleven, mag je vooral de trendy Docas en de Expo niet overslaan.


Wij kozen voor een verblijf in “ BOETIEKHOTEL BAIRRO ALTO”

http://www.bairroaltohotel.com/

Dit karaktervolle luxehotel, gelegen in de hippe Bairro Altowijk is een absolute aanrader. De beroemde tram 28 rijdt voor de deur!  Het hotel maakt deel uit van “The Leading Small Hotels of het World” en de “2009 Gold List” van het prestigieuze magazine “Conde Nast Traveller” als één van ’s werelds 100 beste hotels! Portugese traditie gaat samen met een moderne urban style.  Voor wie houdt van hedendaagse klasse en elegantie! Luxe en comfort aan een zeer betaalbare prijs!
 

Suggesties